2018: Klubbkveld hos KS-gruppen

Storsatsing: Vi ble imponert over de store, lyse og supert ventilerte arbeidslokalene til KS-gruppen. Noen hadde travelt med å ordne lakkskader på overtid mens vi ble vist rundt. Både Jaguar F-Pace og E-Pace var inne med karosseriskader. Den nye generasjon Jag Drivers?

Et 20-talls medlemmer fant veien fram til KS-gruppen i Østre Aker Vei 243 14. februar. Bedriftslederne Svein Larsen og Per Steinar Fougli tok imot oss og viste rundt i deres moderne, nye lokaler. Først fikk vi en pre-sentasjon av KS-gruppen.

Sammenslåing til større enhet

Å være et lite spesialverksted i dagens bilbransje er ikke lett. KS-gruppen har samlet tre aktører under samme tak: Karosseri-spesialisten, Autolakk og Kampen Antirust. Bertram Auto Kvikk er ikke samlokalisert, men holder til i Nedre Kalbakkvei 90. Forholdet til markedet og forsikringsselskapene er godt. Og det må det nok være, for det koster å satse: Et moderne prosess-styringsverktøy administrerer alle tjenestene, fra takst til delebestilling, demontering, retting, lakk, montering, levering og faktura. Ved å samle alt under én paraply blir det høyere kvalitet og konkurranse-dyktige priser. Noe som nå for tida kalles ‘verdikjedeoptimalisering’. Fin betegnelse!

Imponerende anlegg

Dagen før vårt besøk var den skandinaviske JLR-ledelsen på besøk for å overvåke de kvalitetskriteriene som de nå stiller til de som blir sertifisert. Vi ble imponert over lakkavdelingen med presisjonsblanding av lakk med et såkalt ‘Daisy Wheel’ og en lakkboks der det sjokktørkes ved 80 grader. Hele virksomheten er Miljøfyrtårn-sertifisert. Inne hos Kampen Antirust fikk vi igjen se at helt nye biler leveres med elendig understellsbehandling. Med Mercasol tar Kampen seg av den jobben. MERK: Medlemmer i NJK får 15 prosent rabatt – snakk med Svein Larsen! Takk til KS-gutta for en interessant klubbkveld og et blikk inn i moderne bilbransje. • Reportasje: Åsmund Lindal.

Arild Hagen stikker fingrene gjennom skjermen på denne kollisjonsskadde Jaguar F-Pace som verkstedet nå gjenoppbygger for salg. Leaper og logo hadde fått har medfart på bakluka etter at en lykkelig, nybakt Jaguar-eier hadde dratt bilen tvers over en rundkjøring …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *