2017: Off Season Car Storage

Anglofil: Jarle har en sprek XJR som bruksbil, men røper at han også kjører Morgan!

NJK-medlem Jarle Frøystad har bygget opp et helprofesjonelt tilbud til deg som vil gi Jaguaren din et luksusliv utenom sesongen.

Han liker å gjøre det meste selv, Jarle Frøystad. Med egne hender har han reist et imponerende moderne driftsbygg på odelsgården like ved avkjøringen fra E6 i Ås i retning Drøbak. Der driver han sin virksomhet med lagerutleie.Vi har vært på lynvisitt.

Mangeårig medlem av NJK
– Jeg startet mitt forhold til Jaguar da jeg for mange år siden kom over en kollisjonsskadet 1970 XJ6 Serie 1. Jeg tok den gang fagbrev innen biloppretting etter at jeg hadde tatt bimekanikerlinja på Ås. Jeg kjørte denne bilen et par år, men den hadde 2.8 liter motor, så jeg fikk lyst på noe som gikk litt bedre. I dag kjører jeg en 1996 XJR som sommerbil. Den har Jaguars siste 4-liters rekkesekser i supercharger-utgave. Den sparker fra! Jaguar må jeg ha, har vel vært med i NJK i 10 år nå. Vi har startet omvisningen i Jarles strøkne verksted. Her jobber han med klargjøring og vedlikehold. På en moderne 2-søyler løftebukk henger Jarles sitrongule Morgan til puss før sommersesongen. Vi aner at det kan være gøy å kjøre britisk ‘trebil’ også.

Sikkert, tørt og klimastabilt
Etter tasting av kode får vi åpnet den store porten inn til et lagerlokale med 25 spesielle biler som lagres i påvente av sommer og sol. Her er mye italiensk og tysk, og rikelig med engelsk – inklusive et par Jaguarer. – Alle biler frakobles batteri, og her har vi et moderne alarmsystem og online brannvarsling. Sikkerhet kommer først, sier Jarle – som også jobber som brannmann på deltid. – Ellers er det helt tørt her inne, og tem-peraturen er stabil. Det er også bortimot støv- fritt, som du ser. For dette tar jeg 6.000,– pr bil for en vinterlagring, som i praksis er i overkant av et halvår. Jeg tar meg også av klargjøring og noe vedlikehold etter avtale. Det eneste folk må sørge for selv, er forsikring av egen bil. Men det må man jo uansett. I tillegg til lagring av biler, har Jarle et bra antall små og mellomstore lagerrom med separate låser, velegnet for flytting eller oppbevaring av ‘kjekt-å-ha’ som du ikke finner plass til i boden hjemme!

Imponerende og profesjonelt
Lagring av våre klenodier er en utfordring. Det er mange triste historier om kondensskader og musegnagde interiører og el-anlegg. Det slipper du hos Jarle, for her råder kvaliteten. Jarle treffer du på tlf 918 27 848 eller e-post jarle@offseason.no. • Reportasje: Åsmund Lindal

Høyt under taket hos Off Season Car Storage. Jarle har en førsteklasses lagerbygning å tilby.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *