2017: Høy temperatur i Hamar

De får det til i Hamar! Foran fra venstre: Kjell Hagehaugen, Morten Storsveen og Ole Kristian Fjøsne. Bak fra venstre: Trond Brøseth, Harald Klundby, Leif Moen, Roger Strøm, Ola Walberg, Tomm Kristensen, Ove Hafsås, Tore S. Haraldstad og Helge Jørgen Wiik.

«Som jeg har nevnt til dere tidligere på telefon så har vi i avdeling Hedmark/Oppland jobbet med å innrede et eget Jaguar-klubblokale. Hvis dere har mulighet og tid, så vil vi sette stor pris på om dere vil ta turen til Hamar onsdag 5. april kl. 18.30 hvor vi skal innvie lokalet.» Denne e-posten fikk formannen og redaktøren 9. mars fra Roger Strøm, og slike storhendinger stiller vi selvsagt opp på!

Vi hadde en behagelig tur i min XJ40 oppover den nye motorveien til Hamar, og fikk et skikkelig ‘hakaslepp’ da vi ble vist inn i det nye klubblokalet. Her var det lyst og trivelig, og flott dekorert og møblert. At flere spreke Jaguarer, mest XKR og XK8, sto og skrapte med klørne i lokalet la heller ingen demper på stemningen.

Dugnad og kreativitet
Lokalet befinner seg i underetasjen av et næringsbygg som eies av Tomm Kristensen. Tidligere har det vært brukt som driftslokale for dataservere, hvilket betyr at det har perfekt klimatisk stabilitet. Gulv, tak og vegger er av topp kvalitet – det var egentlig bare snakk om å innrede og møblere. Og det har denne dugnadsgjengen gjort til gagns. De har brukt finn.no kreativt. Den nydelige, grønne skinnsofaen har de greid å skaffe gratis den veien – sammen med kjøkkenkroken og det meste andre av møblementet. Trond Brøseth driver et produksjonsfirma for reklameartikler, og har produsert den store logoen som pryder to romslige runde bord, pluss en masse bilder og displayer. Litt av et miljø!

Et nydelig klubblokale innredet på dugnad.

Et inspirerende eksempel
Det å ha et klubblokale er ofte selve nervestrengen i lokale motorklubber. Jeg har vært innom X antall MC-klubber gjennom åra som har ordnet seg ‘kåk’. I Jaguarklubben er det en sjeldenhet. Jeg synes Hamargjengen her statuerer et flott eksempel. Gjennom vinterlagring (også til andre enn Jaguarfolk) og oppbevaring av bilene, blir det et spleiselag så det hele går rundt. Innehygge i vinterhalvåret og grillparties når det passer i sommerhalvåret er med på å bygge miljøet. Det er også et glimrende møtelokale der det går an å holde klubbkvelder med foredrag osv. Nå er ikke lokalene tenkt brukt som verksted, men det sier seg selv at et fast sted å være gjør det lettere å få til nyrekruttering i Jaguarklubben. Vi ble nesten litt misunnelige! Tenk om vi kunne hatt noe lignende i Oslo. Kanskje dette eksempelet kan sette i gang en prosess, for det er vel helt sikkert noen som eier og kan leie ut noe i Oslo-området også?

«Fotokunst» på veggene
Redaktøren følte seg meget beæret over at en hel del av mine bilder fra Sommermøtet på Hamar i 2015 var blitt kjørt ut i til dels store formater og nå pryder lokalet i glass og ramme. Jeg visste nok det var noe på gang, ettersom jeg hadde overført et utvalg høyoppløste filer til Ove Hafsås. Likevel: Én ting er å ha planer og ideer, noe annet å gjennomføre. Det var til å bli litt rørt av … Vi tok en titt på diverse lekre Jaguarer pluss en funklende, svart Bentley som Roger Strøm har i sitt eie. Når han også har en XKR med mottoet ‘Levva livet’ som undertekst på skiltet, så er vel det meste sagt!

Tid for noen presanger
Formann Helge sa noen velvalgte ord til forsamlingen og overrakte en krystallvase med inngravert klubblogo pluss et par flasker sprudlevann – også de med NJK-merke. Nå vet selvsagt alle på Hamar at både redaktør-en og formannen har minst én skrue løs, så vi fikk hvert vårt sett med skrutrekkere som takk for oppmøtet. Vi ble så rørt og forvirret at vi glemte igjen settene da vi reiste. Derfor fikk vi overrakt dem én gang til av Ove Hafsås på 1. mai. Snakk om omtanke! Hed-Opp-gjengen drar på tur til Danmark med 11 biler til sommeren. Full fart videre! • Reportasje: Åsmund Lindal.

Utveksling av gaver: Litt sprudlevann fra styret overrekkes av formann Helge Wiik. Til gjengjeld fikk han og redaktøren overrakt et sett av skrutrekkere. Et hint fra en smilende Ove Hafsås?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *