2017: Vi besøker Cars AS i Drøbak

Ingen ting frister mer enn ekte verkstedslukt, løse deler, prosjektbiler, rullende rariteter inne for service, eimen av nystartet V12’er og en bakgrunnsduft av lakkboks og sparkel. Pluss noen rå motorer under oppbygging … Omtrent 30 interesserte NJK-medlemmer fant veien til Cars AS onsdag 19. april. Sverre Kahrs åpnet dørene til verkstedet han driver sammen med Kari Kaldahl på Kykkelsrud utenfor Drøbak. Her ble det forum for en masse samtale og omvisning i et verkstedsmiljø der læreguttene også skal instrueres i å mestre sånne eldre biler som vi liker.

Prosjekter i fleng
Det første som møtte oss var en XJ Serie 2 Coupé på gårdsplassen. Her skal det bygges en muskelbil til Kari, og som vi ser gjenstår det en smule karosseriarbeid. V12’eren står oppspent på bukken inne i verkstedet og venter på overhaling. Det skal bli spennende å se denne hissige asfaltsliteren ferdig! Inne i verkstedet fant vi en XJ Serie 1 og en Serie 2, begge med sølv lakk og nyoverhalte XK-motorer. I bakgrunnen hang en Bristol på bukken, så i denne delen av verkstedet var miljøet helbritisk. Inn gjennom en annen dør sto en dragster med amerikansk V8’er. Her snakker vi om en nitromatet, turboladet verst-ing på over 1000 hk – det er sånt Sverre liker å pusle med. Og han kan besvare spørsmål om alt mulig ned til minste detalj – med den største entusiasme. Det ble mye glising og kommentarer rundt dette monsteret.

Karosseriarbeid og lakk
er også noe som foregår i dette verkstedet. En Cobra sto nedslipt i et rom for seg og var under fullrestaurering. Det sier seg selv at man skal ha brede kunnskaper for å rekke over ‘hele fjøla’ i en branskje der spesialiser-ing er det vanligste. Over en varm kopp kaffe ble det mye utveksling av sjeldne innsikter.

E-type spesialbygg
Aller mest imponerende var den Serie 3 E-typen som Sverre har bygget opp for en stamkunde. Da den ble løftet opp, ville alle under bukken for detaljstudium. Her er det gjort mange forbedringer, understellet er et syn for guder. Og da V12’eren ble startet var stemningen fullkommen. Moro og lærerikt! Et trivelig og inspirerende medlemsmøte. Vi lar oss gjerne invitere igjen! • Reportasje: Åsmund Lindal

Mye å se hos Cars AS. Coupe-prosjektet er senere gjenfunnet hos Dani på Toten (se Jaguaren 1–2018).
Motorer av både kjent og noe ukjent type. Rått uansett!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *