2017: Hos XK-Per i Horten

Mye grønn plen speiler seg i ‘Leaper-Porten’ til Per og Berit i Horten. Det er derfor den er grønn – fotografen beklager!

Med sine nydelig restaurerte XK 150’er og en hvit E-type Serie 3 er Per Lie Andersen en profilert Jaguarentusiast. Vi fikk besøke hans personlige Jaguarparadis i kjelleren under villaen i Horten, der en meget god stemning bredte seg. Da hadde vi først tatt en titt i to garasjer av det helstrøkne slaget, og beundret de to Jaguar-leaperne av polert rustfritt stål oppå porten med automatisk åpner som Per også har konstruert. Kvalitet hele veien, ikke noe ‘jalla’ her!

• I Pers verksted står enda en XK 150 under oppbygging, og i den innerste kroken har han samlet et stort lager av deler (mest elektrisk) til mange klassiske biler. Har du et spesielt behov, spør Per! At han har brede kunnskaper om det meste innen bilrestaurering, og XK 150 spesielt er hevet over tvil. «Men står jeg fast, har jeg denne her» sier Per og viser fram boka Jaguar XK 150 Explored. «Den gir helt eksakt informasjon ned i minste detalj. Jeg har stor nytte av akkurat den boka».

• Det ble et sosial møte med mye hyggelig prat og nystekte vafler fra jernet til Berit. En klubbkveld til stor inspirasjon i hyggelig atmosfære, og med mye Jaguarsnadder å fryde seg over. Tekst og foto: Åsmund Lindal.

Per har solid faglitteratur i tillegg til sine personlige ferdigheter.
I kosekroken under Pers velfylte reoler med sjeldne deler. Garasjen står i stil med Jaguarene: Shiny!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *