2015: Rekordoppmøte 1. mai

Vårvær og to nydelige 70-talls XJ’er, fristende når til og med den ene er til salgs!

Den 24. vårmønstringen i klubbens historie ble en minneverdig opplevelse. Fint vårvær og en stor variasjon av Jaguarmodeller gjorde dagen til et imponerende show etter at klubbflagget ble heist. Her var Mark V, Mark VII og VIII, Mark 2, S-type og alle XK’ene. XJ-serien var rikelig representert – det er ikke ofte vi ser to Serie 1 XJ12 Long Wheelbase samtidig! Noen få XJ40 og X300 var å se, og en del moderne XF’er – mens vi savnet Mark IX og X, Jaguar 420 og Mark 1 i år (tror jeg).

E-typen var som vanlig godt representert –
pluss en del XJS’er. Og XKR/XK8 er som vi vet en modell som frister stadig flere. Når vi da kan slå fast at en SS100 (delvis replika) og en ny F-TYPE også var å se, kan vi slå fast at ytterpunktene også var til stede. Noen hadde kjørt helt fra Sverige, Lesja, Molde og Stjørdal for å være med! Det var også morsomt å se «fremmede fugler» lande – spesielt en Bugatti og en 30-talls Bentley.

Det var yrende aktivitet i JagShop
og loddsalg med fine premier. Folk «minglet», gamle kjente slo av en Jaguarprat, og mange koste seg med noe godt å spise og litt i glasset på brygga. Etterhvert ble det så fullt at etternølerne måtte ty til parkeringshuset, eller de ble stående langt opp i innkjørselen. Noen fikk spesielle forventninger innfridd denne dagen – gammelredaktør Jan Rodtwitt fikk en original styresnekke til sin Mark 2 med spesiell kurér direkte fra England. Det er en bortimot umulig oppgave å oppgi alle navn og modeller på en riktig måte, så redaktøren ber om forståelse for at disse sidene er et rent bildealbum uten bildetekster, fotografiene taler for seg selv. Takk for en strålende dag! • Reportasje: Åsmund Lindal.

Mye fint maskineri – og sterke farger!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *