2013: Klubbteltet blåste ned

Rolf Anker Johansen satte opp NJKs klubbstand med telt og ny vimpel på Ekeberg lørdag 4. mai. Det gikk ikke helt etter planen. Været var gørrsurt og regnbygene mange – de gikk vel egentlig i ett. Web-redaktøren utsatte Ekebergturen til været letnet litt ca. 13.00. Etter å ha parkert i et lite søle-helvete fikk jeg tuslet meg bort til den store Ekebergsletta der det hele foregikk. (Parkering kostet kr 50,–, da jeg bemerket at det var dyrt, fikk jeg høre det var halv pris fordi jeg kom så seint!). Dette med parkering er og blir et smertensbarn, selv ved en så bilglad anledning som Ekeberg skal dette koste skjorta.

Ekebergmarkedet er en enestående opplevelse. Legg merke til den hjemmebygde traileren i tre til den amerikanske Buicken!
Ekebergmarkedet er en enestående opplevelse. Legg merke til den hjemmebygde traileren i tre til den amerikanske Cadillacen!

Nedblåst og bortkjørt

Jeg tok runden, og det tar faktisk litt tid på Ekeberg. Men ingen NJK klubbstand å se! Jeg fikk siden vite at Rolf ga opp etter at teltet blåste ned, pakket sammen og reiste hjem rundt lunch. Ikke så rart, det hadde vært en ganske ensom opplevelse. Vi kan si at dette var en lærepenge om hvordan ting ikke skal organiseres: Først stilte Andreas Grythe opp klokka 08.00, men da var ikke Rolf kommet, så han ga opp i det sure været og reiste hjem. Deretter kom Rolf klokka 09.00 og holdet ut noen timer før teltet kollapset. Og da undertegnede dukket opp, hadde altså Rolf gitt opp …

Det hadde også vært laber interesse generelt for klubbstands på denne sure dagen, de som møtte fram var vel mest opptatt av å finne spesielle biter. Som han jeg traff med en lett rusten og småbulkete forskjerm til en 1932 Plymouth under armen. Han var i syvende himmel av lykkerusen over dagens store funn!

Så jeg fikk nøye meg med å se på alt det andre rare og interessante på Ekeberg. Her er noen bilder som viser litt av livet på  dette norske «stumpemarked» (dansk uttrykk). Det var imponerende å se Indian-klubben stille med to stk sideventilerte 750 ccm Indian Scout – den ene var også en ytterst sjelden racingmodell.  Jeg kan ikke noe for det, motorsykkelfeberen fra ungdomstida blusser opp og går langt over 40 når jeg får nærkontakt med sånt jern.

Still opp i september!

La dette være en påminnelse og inspirasjon til medlemmer av NJK: Hvorfor ikke gjøre noe mer aktivt på dette artige markedet? Hvis flere stiller opp sammen – så kan kanskje Ekeberg bli en opplevelse på mer enn én måte! Rolf har i mange år tatt hovedansvaret for at vi stiller, det fortjener han all honnør for.

Ta kontakt med Rolf på tlf 41 25 41 12 – det er jo nytt marked allerede i september!

Tekst & foto: Åsmund Lindal

Ekte markedsstemning: Skal det være en korketrekker eller femten?
Ekte markedsstemning: Skal det være en korketrekker eller femten?