Jaguar Classic totalrestaurerer seks jubileumsmodeller

• Ikoniske E-type feirer 60 år i mars 2021, og Jaguar Classic produserer seks restaurerte 3,8 modeller i et begrenset opplag, som jubileumsutgave.

• E-type 60 Edition lanseres med eksklusive lakkfarger og detaljer, som hyllest til de mest kjente eksemplarene: 9600 HP og 77 RW.

Jaguar Classic totalrestaurerer seks utgaver av E-TYPE, for å feire den ikoniske sportsbilens 60-års jubileum i 2021. E-type 60 Collection er en hyllest til den første utgaven av Jaguar E-type, avduket i Genève, Sveits i mars 1961.
Opalescent Gunmental Grey 3,8 liter Coupe var en av de to første E-typene som ble avduket for et begrenset antall kunder ved Parc des Eaux Vives. Bilen skapte en overveldende etterspørsel.

Hver utgave av E-type 60 Collection, laget av teamet på Jaguar Classic Works-anlegget i Warwickshire, vil være en totalrestaurert 3,8-liters E-typer fra 1960-tallet. Utgavene vil inkludere detaljer fra designteamet i Jaguar, produsert av Julian Thomson, utelukkende forbeholdt de seks modellene. E-type er kjørt og eid av kjente fjes, som Steve MqQueen, Brigitte Bardot, Frank Sinatra, George Harrison, Tony Curtis og Britt Ekland. Takket være skjønnheten i de skulpturelle formene, funksjonaliteten og det unike designet, ble E-type den tredje bilen representert i The Museum of Modern Arts allerede i 1966. Jaguar E-type er i dag et ikon, like oppsiktsvekkende den dag i dag, som det øyeblikket den ble avduket i 1961.

E-type 60 Collection er en evigvarende hyllest for beundrere av den klassiske E-type, og hedrer bilens arv og prestasjoner, sier Dan Pink, Director for Jaguar Classic.

Bildene er fra lanseringen i Sveits i 1961, etter at førere fra fabrikken hadde kjørt dem dit med frege over kanalen og deretter på landeveien. Det sies at de egentlig var altfor sent ute, men jamen kom de fram akkurat i tide. (Grisekjøring eller kattekjøring?) © JDHT.

William Lyons hadde egentlig ikke mye tro på E-Typen. Det var Malcolm Sawyer (og ikke ham selv) som hadde tegnet bilen. Men så ble den tidenes største Jaguarsuksess.
Morsomt å se den nyskapende E-type midt inniblant datidens dagligdagse biler, som VW-boble! I dag er begge kult-biler …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *