2017: Vårmønstringen 25 år

E-typene slutter aldri å fascinere, og de stjal mye av showet i 2017 også.

CAMILLA HANSEN fra Fjellhamar får symbolisere årets Vårmønstring på Holmen Fjordhotell 1. mai. Bak rattet i far Roger Hansens 1972 Serie 3 E-type Roadster sprudlet hun av vitalitet og ungdommelig glede i det fine vårværet – kledd i ekte engelsk tweed som Roger hadde med hjem fra Goodwood sist høst. Roadsteren er en av klubbens virkelig flotte E-typer, restaurert av det engelske firmaet Classic Motor Cars. Kort sagt et konsentrert uttrykk for den kvalitetsbevissthet og samlerglede som er drivkraften vår.

Årets Vårmønstring var den 25. i rekken –
så vi feiret et aldri så lite jubileum i år. Oppmøtet var godt, anslått til ca 120 ++ Jaguarer som kom og reiste i løpet av arrangementet. Vi savnet de eldste modellene i år, slike som Mark IV og V, Mark VII–VIII–IX og Mark 1. Men vi vet at service og restaurering pågår i mang en garasje, så da ser vi heller fram til mange kommende vårmønstringer. Derimot var de nye Jaguarene godt representert, ettersom importøren JLR Norway stilte med sine nyproduserte fristelser. Uansett var det et bredt utvalg skinnende Jaguarer som ble gjenstand for beundring og mye herlig ‘fagprat’ – som seg hør og bør.

Folk kom fra steder som Lesja, Molde og Ålesund
for å delta, og det ble mange hyggelige gjensyn. Fra Hamar kom en hel flotilje av velopplagte XKR og KX8’er – modeller som nå øker sterkt i klubben. Ved flaggheising ble æresmedlem Hans Knubel gratulert med 80-års jubileum og overrakt en sprudleflaske av formann Helge Wiik. Sammen med sin Mette og resten av Drøbakgjengen har han i alle år vært en krumtapp i klubbens 1. mai-arrangement. Vel blåst og tusen takk! Mett av inntrykk lot jeg min kjære XJ12’er forføre meg hjemover da dagen var på hell. Vi lar som vanlig bildene fortelle litt om dette 25-års jubileet og NJKs våreventyr. • Reportasje: Åsmund Lindal.

Jacob Moer Aanonsen fra importøren JLR Norway kunne friste alle tradisjonalister med en spiller ny F-Pace.
Det fine vårværet bidro til å gjøre 2017-mønstringen til en minneverdig dag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *