2016: 1. mai – «amazing!»

Lang fartstid: Det er historisk sus når Eyolf Hanssen, Hans Knubel og Gunnar Brun heiser flagget.

Årets Vårmønstring på Holmen Fjordhotell var den 24. i rekken. Uten tvil årets største dag for NJK – der alle har gratis adgang og kan beundre nytt og gammelt. Vi var heldige som havnet på rett side av regnværet …

Det er lett å ta Vårmønstringen for gitt
etter 24 år med gode arran-gementer. Men dagen balanserer på knivseggen hvert år, for været betyr nesten alt. Dagen før var det så ille at det ville ha ødelagt showet for oss. Dessuten blir det ikke noe show uten at godt over hundre Jaguarer kommer trillende hvert eneste år. Og hvilke Jaguarer! Det må kanskje en utenforstående til for å se det store i vårt arrangement. Da vi var kommet hjem etter årets opplevelse, sa min engelske gjest David Marks: «It is amazing to see what the Norwegian Jaguar Club is able to display on this day!» Og så nevnte han i fleng de mer spesielle eldre bilene, som Mark V, Mark I, Mark VIII og IX. Tre eksemplarer av de sistnevnte er eksepsjonelt ifølge David, særlig sett i forhold til befolkningen her til lands. Og kvaliteten på bilene hevder seg godt internasjonalt, ifølge David.

Vi lar bildene formidle dagen –
og lar dem tale for seg selv uten bildetekster. Det blir for mange navn og opplysninger å holde orden på uansett! Insignia stilte med en perlerekke av nye modeller pluss tre nydelige klassikere – og gjorde dagen til en spenstig opplevelse av alt som nå vokser ut fra Jaguars historiske røtter. Flagget ble heist i det litt kalde vårværet, og folk hygget seg. Litt arbeidsuhell var det vel at nesten ingen biler ble parkert på moloen, slik at bilopplevelsene for det meste fant sted på parkeringsplassene. Men det kan vi rette på til neste år. • Tekst og foto: Åsmund Lindal.

Et mylder av folk og Jaguarmodeller – Vårmønstringen er åpen for alle!
En smilende forestilling, og litt knirk slik at David Marks må la mekanikerhendene finne ut av problemene i en Mark II. Nederst ser vi familien Riise med sin meget sjeldne XK120 Lightweight – aluminiumskarosseri!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *