SOMMERMØTET 2019: Pinsa 7. – 10. juni i Ålesund og Geiranger

Sommermøtet i år er virkelig verdt å få med seg, og der vil nok by på noen overraskelser. Så sett av pinsa i år. Vi oppfordrer dere alle til å ta fredag den 7.juni som en avspaseringsdag slik at dere er her oppe tidlig nok til å få med dere fredagskvelden og «Get together’n». Vi håper selvfølgelig at så mange som mulig melder seg på – vi forventer storinnrykk! Det er 10 år siden sist Ålesund og Geiranger hadde sommermøtet og allerede den gang var det over 60 biler påmeldt her oppe. Siden den gang har det kommet til en god del flere medlemmer i Norsk Jaguar Klubb.

Sommermøtet i år vil også være på Scandic Hotell i Ålesund 7-9. juni, og på Union Hotell i Geiranger 9 – 10. juni.

Påmeldingsfristen er 1. april – i år må alle melde seg på her på klubbens nettside.

Påmeldingsskjema finner du HER!

 

ÅLESUND

Ved sjøkanten i Ålesund ligger Scandic Hotel med 150 komfortable rom i ulik form og størrelse. Hotellet er fullservice, med matservering i den maritime Molja Restaurant. Scandic har flotte konferansefasiliteter, med utgang til hotellets brygge.

Vi har fått en pris på kr 1000,- for dobbeltrom pr døgn og kr 900,- for enkeltrom pr døgn. Hotellet har også familierom hvor barn under 13 bor gratis mens det er et tillegg på kr 200,- pr. barn når de er over 13 år. Der er også et eget lekerom for barna, og de mottar alltid en hilsen ved innsjekk.

Bestilling av rom gjøres sammen med klubbpakker direkte til klubben via StyreWeb, benytt lenken til påmeldingsskjema som står lenger opp på denne siden. For direkte kontakt med hotellet ringer dere 21 61 45 00 eller e-post: alesund@scandic-hotels.com. Dere kan lese mer om hotellet på www.scandichotels.no/alesund

 

GEIRANGER

Geiranger er en naturperle – Hotel Union bare fremhever det .

Hotellet blei bygd i 1891 av A. Shieldrop fra Ålesund. Bygget var opphavleg i tre med inspirasjon fra dragestilen eller sveitsarstilen, i nær slekt med Art Nouveau og Jugend, og identisk med trehotellet på Øye. Julie og Karl Mjelva kjøpte Hotel Union i Geiranger i 1899. Den driftige familien starta også bilfabrikk, kraftverk og komfyrfabrikk på staden. Komfyrfabrikken eksisterer i dag, men med ny eigar.

Hotel Union er utvida og ombygd fleire gongar. Det som sto igjen av trehotellet, blei fjerna i 1979. Det var naudsynt for at Union skulle få møte kravet fra internasjonale gjester. Hotellet er seinare utvida med ei moderne kurs- og konferanseavdeling, symjehall, ny toppetasje med 13 suitar, kongressavdeling, veteranbilutstilling, nattklubb og stadig nye tilbod inne og ute. Den sterke Union-atmosfæren med kvalitet og service i generasjonar er vidareført med dei som i dag er vertskap i fjerde hotellgenerasjon, Monja og Sindre Mjelva.

Mange av bilane som blei brukte til å vise turistane naturen på 1920- og 1930-talet, er det framleis mogleg å køyre med. Ti av dei finst i dagens veteranbilsamling, og alle har ei historie å fortelje. Bilane vert leigde ut med sjåfør som gjerne køyrer brurepar til kyrkja, hentar gjestene våre i hamna eller tek dei på ein rundtur i Geiranger. Hotellet ligger rett ovenfor sentrum med en fantastisk utsikt over fjord og fjell.

Prisen vi har fått på overnatting 9 – 10 juni er kr 1350,- pr pers/pr.døgn i dobbelt rom og kr 1700,- pr pers/pr døgn i enkeltrom, og dette inkluderer den flotte Unionbuffeten søndag kveld, og stor frokostbuffet  mandag morgen, og inngang til bassengavdelingen.

Bestilling av rom gjøres sammen med klubbpakker direkte til klubben via StyreWeb, benytt lenken til påmeldingsskjema som står lenger opp på denne siden. For direkte kontakt med hotellet ringer dere 70 26 83 00 eller sender e-post til: frontoffice@hotel-union.no. Hotellet har basseng og Spa-avdeling (om det ønskes spa time vennligst oppgi dette ved rombestilling).  Dere kan lese mer om hotellet på www.hotel-union.no

Alternativ overnatting:

Ålesund: Volsdalen Camping – http://www.volsdalencamping.no/ som ligger noen minutter utenfor sentrum av Ålesund ved sjøen. For bestilling kontakt post@volsdalencamping.no eller tlf :70 12 58 90

Geiranger: Vinje Camping – http://www.vinjecamping.no/ som ligger rett ved Union Hotell og har hytter i forskjellige prisklasser. For bestilling kontakt post@vinjecamping.no eller tlf 70 26 30 17.Adkomst til Ålesund er enkelt for de fleste, enten du kommer fra sør -, vest- eller østlandet, eller nordfra.

OBS: Alternativ overnatting bestiller du direkte til campingplassene og ikke med påmeldingsskjemaet!

Fredag 7. juni

Ankomst Ålesund og Scandic Hotell hvor dere blir møtt av «velkomstkomiteen» mellom kl 16 – 20.

Etter dere har sjekket inn og fått roet dere litt samles vi i hotellets lobby kl 20. Derfra går vi samlet til Get-together Party, det tar ca 3 min. å gå dit. Dette det er verdt å få med seg – kanskje byr det på noen uventa overraskelser? En god latter vil dere i hvert fall få!

Lørdag 8. juni

Etter en god frokost på hotellet heiser vi flagget kl 9.30 for å erklære sommermøtet for åpnet og kjører deretter samlet til byens havnekai. Bilene skal stå der utover formiddagen for allmenn beskuelse, Concours bedømming og People’s Choice.

I nærheten av kaien er det en restaurant som heter Tollboden, en som heter Big Horn Steakhouse og en storkiosk som heter Stuen, som for øvrig har byens beste softis. Her kan  man få kjøpt seg kaffe o.l og noe å spise til lunsj. Vi håper på at folk er flinke til å «mingle», og sette seg ned sammen med folk de ikke kjenner så godt. Slik at man på den måten ikke bare sitter med de man kjenner best – her skal alle føle seg inkluderte og velkommen.

Etter lunsj vil det bli tre valgfrie alternativer for hva dere vil være med på – kjøretur i distriktet med innlagt kunstpause, Jaguar bilslalom på bane eller bare «sløving»/sightseeing for de som ønsker det. I nærheten av hotellet dere bor på er det en koselig antikvitetsbutikk, http://trankokeriet.com/ som er åpen lørdager fra kl 10-15. Her er mange skatter.

Generalforsamlingen blir på hotellet på ettermidagen før vi går til festmidagen i restaurant Molja på hotellet. Og kanskje vi får til en nattlig byvandring , men det er ikke helt klart enda .

Søndag 9. juni

Når frokosten er inntatt og dere har sjekket ut blir det åpent hus hos Lundanes Bil AS for de som ønsker det. Etterpå vil vi kjøre samlet opp til Eikenos – som ligger på fjellet ovenfor verkstedet. Der vil vi ta et fellesfoto av alle bilene. Dette fotoet i A4 format kan kjøpes for 100,- pr stk. Vi vil også ha picnik der oppe hvis været tillater det, før vi setter nesen innover til Geiranger. Hvis dårlig vær blir lunsjen et annet sted.

Når vi har kommet inn til Geiranger, og fått sjekket inn på hotellet vil det bli omvisning i Veteranbilmuseet før den store Unionbuffeten som er mellom kl 19-21. Deretter samles vi for sosialt samvær i hotellets lobby.

Mandag 10. juni

Vi samles etter frokost for avslutning av sommermøtet, og kjører opp til Dalsnibba for flaggfiring, om været tillater det før vi ønsker dere alle vel hjem.

NB bilde!

Vi ønsker også at deltakere som melder seg på sender oss et bilde av bilen(e)sin(e), som de skal ha med på sommermøtet, og hvor de under det bildet skriver opplysninger om bilen –  modell, eier, om bilen har en historie osv. Noe som kan fylle et A4 ark. Dette pga vi skal bruke det til noe her på Sommermøtet. Send til agahanse@gmail.comeller lundanesbil1@gmail.com

Rob Jenner, tidligere formann og nåværende styremedlem i Jaguar Enthusiasts’ Club og Letitia Mace er invitert som gjester til årets sommermøte. Dette er to nøkkelpersoner i det engelske klubbmiljøet. De var vertskap for redaktøren da han var på Shetland (se Jaguaren 3-4/2018). De vil begge holde innlegg / presentasjon for Sommermøtet. Letitia driver nettstedet www.xclusively-jaguar.co.uk

Påmelding og frister:

Påmeldingsfrist for sommermøtet er 1. april 2019, og dette gjelder også bestilling på hotellene. Det er stor pågang på hotellene denne helgen pga Mark Knopfler konserten i Ålesund den helgen. Det lønner seg å være tidlig ute med bestillingene, og påmeldingene. Etter 1. april tar vi ikke imot påmeldinger!!

Klubbpakkepris kr 1800,- som inneholder:

Fredag 7. juni: Get together med mat og underholdning

Lørdag 8. juni: Velkomstdrink

3-retters Festmiddag inkl 1 drikke

Søndag 9. juni: Picnic/lunsj inkl drikke

Deltageravgift

Barnepakke pris kr 220,- som inneholder:

• Lørdag 8. juni: Barnemeny til festmiddagen • Søndag 9. juni: Picnic/lunsj inkl drikke

VELKOMMEN til årets Sommermøte 2019! VI gleder oss masse til å treffe dere alle. Håper at så mange som mulig tar turen til vakre Ålesund og Geiranger.

Hilsen Kari Agathe og Egil  og resten av Ålesundsgjengen.

 

Lurer du på noe så kontakt:Kari Agathe agahanse@gmail.comeller Egil lundanesbil1@gmail.com

 

Jaguarer i Vestlandsnatur – finnes det noe vakrere? Bildet er tatt på forrige Sommermøte i 2009.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *