Billigsalg av prosjekt-Jaguarer, men også klassikere i god stand

Noen hver av oss tar vel en titt på finn.no og lignende nettsteder for å følge med på markedet for brukte Jaguarer. Redaktøren er ikke noe unntak. Vi merker oss at det er mye ganske nytt til flere hundre tusen, men så er det innimellom en del typiske prosjekter som går for spottpris. Ihvertfall ser det slik ut. Selvsagt er dette kjøp som vil medføre til dels store kostnader for å komme opp til brukbar eller god stand. Likevel: Det er kjøpers marked for den som kan gjøre en innsats selv, eller har blikk for å stille en riktig diagnose.

De to bilene på bildet er sånt som trekker øyet til seg. X300 er et typisk «attgløyme» som har gått 145.000 km. 3.2 liter motor er vel ikke den mest etterspurte, men for den som kjører mest på norske veier holder det jo bra nok som en cruiser. Den er veteran om bare fire år. Burde være et funn for en entusiast med øye for den siste serien med «classic jags». Serie 3 XJ fra 1982 har gått 136.000 km og har en fabrikkoverhalt motor som er satt inn for 20.000 km siden. Bildene av bilen avslører en god del rustdannelse, fargen er kanskje heller ikke den mest populære. Men et blått interiør er en virkelig frekk kombinasjon med Tudor White lakk, og motorrommet ser forbløffende bra og ryddig ut på foto i annonsen.

Lenker:

https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=178945621

https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=179247760

 

Enda mer fristende er en Daimler Double Six Serie 2 fra 1976 med Moorland Green lakk og Cinnamon interiør. Her ser det ut til at vi har å gjøre med en bil i meget bra stand, til en pris av 140.000,– pluss omregistrering. Den selges av et NJK-medlem … her burde det ligge an til et superkjøp! De to første bilene som er omtalt vil sikkert medføre investering i form av reparasjoner for 100.000,– eller mer, så egentlig er det vel best å satse på noe som allerede er i god stand. Men igjen er det et spørsmål om hva slags modell man ønsker seg, og hva slags personlige forutsetninger man har. Uansett: Det er bra at biler som dette annonseres, og kanskje får nye entusiastiske eiere – i stedet for å havne på historiens tragiske skraphaug.

Lenke:

https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=154329453

Nå skal ikke redaktøren gjøre seg til talsperson for noen som selger sine (halv)gamle Jaguarer, men det må være lov å påstå at mulighetenes marked er til stede i Norge for tiden. La oss håpe at de havner i hendene på NJK-medlemmer, eller kanskje fører til at noen faller for fristelsen og kjøper Classic Jag + melder seg inn i klubben!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *