Kultur på hjul – medlemsmøte

Onsdag 15. mai bød på et både morsomt og lærerikt klubbmøte på gamle Fornebu, der muséet Kultur på hjul holder til. 

 

Kultur på hjul – anbefales!

Kultur på hjul – anbefales!

Tom Arheim var en strålende og meget kunnskapsrik omviser for ca 30 NJK-medlemmer.  Vi samlet oss først i bilutstillingen, som også hadde noen MC-innslag og massevis av plakater, merker, modeller, bøker osv. Vi fikk et historisk overblikk, og bakgrunnshistorien til denne spesielle samlingen. Deretter tok vi turen til Vespa-muséet som ligger vegg-i-vegg, der dette rullende minnesmerket over italiensk smartness fantes i en rekke modeller – og lakkfarger som minte ikke så rent lite om våre kjære Jaguarer. Det viste seg at vi Jaguarentusiaster også har et forhold til denne “hvepsen” på to hjul …

 

Enda en morsom severdighet fikk vi da vi ble ledet inn i Frisørmuséet. En riktig morsom utstilling av alle de remedier som har vært brukt gjennom tidene for å forskjønne vår hårpryd – fra barbérkoster til permanent-tørkere. Vi kom i innbydelsen til dette klubbmøtet i skade for å si at det også var mulighet for å besøke “Frigjøringsmuséet” – altså en skrivefeil: Frisør ble til “frigjøring”. Derved er den misforståelsen oppklart, det dreide seg altså om å frigjøre seg fra skjegg og hårlokker denne gangen.

 

Flere bilder og  fyldigere info i klubbnytt i neste nummer av Jaguaren.

 

For deg som ikke fikk med deg medlemsmøtet: Muséet er åpent hver søndag fra 13.00 – 16.00. For å finne veien: Orientér deg etter det gamle kontrolltårnet, adressen er Forneburingen 23. Det kan også avtales omvisning utenom vanlig åpningstid.

 

Tlf: 975 15 041 / e-post: tankestreken@grafisk.no

Se også www.vespa-museum.no


Redaksjonen
Lenker

Copyright © Norsk Jaguarklubb 2013